Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Agyag masszázs

2014.11.01

 Az agyag egyike a legősibb anyagoknak, amelyet az ember gyógyászati célokra használ. A fehér agyag vagy iszap méreg-semlegesítő, sebgyógyító, kiegyensúlyozó, remineralizáló és stimuláns hatású. Olyan természetes gyógyír, mely összegyűjti, koncentrálja és a kezelt területen kibocsátja az energiát. Az agyagot a nap feltölti erőteljes energiájával, benne a négy őselem erői vannak jelen, amelyek képesek stimulálni az emberi test energiaháztartását.

Az agyagterápia elsősorban egészségmegőrző gyógymód, ismert mellékhatások nélkül. Erősíti a szervezet védekezőképességét és segít a teljesség visszaállításában. Az egész testfelületen alkalmazható: ioncserélő képességének köszönhetően feltölti ásványi anyagokkal a testet, nyirokelvezető, tisztító és revitalizáló hatású.

agyag.jpg

HATÁSMECHANIZMUSA:
A hideg agyagpakolás hatására a bőr pólusai összehúzódnak, intenzív lázképződés alakul ki a kezelt területen. A bőrön lévő agyag hermetikusan lezárja a felületet, aminek hatására a kezelt testrész hőmérséklete emelkedik, a pólusok megnyílnak és az intenzív izzadás következtében nagy mennyiségű salakanyagtól és egyéb gyulladást előidéző anyagtól szabadul meg a szervezet, amit az agyag magába zár. Az agyagban található rendkívül magas ásványi anyag koncentráció révén - mely a testi sejtekének akár 30-szorosa is lehet - gyakorlatilag ozmózissal magába szívja a méreganyagokat, ugyanakkor fokozza a bőr vízmegtartó képességét. Mivel közvetlenül érintkezik a bőrrel, átadja annak a föld rezgéseit. A bőrt feszesebbé teszi, javítja a vérellátást. Nő a vércukor-anyagcsere, fokozódik a hasnyálmirigy és a máj működés, valamint a pajzsmirigy tevékenysége. A láberekre gyakorolt nyomással, tehát a nyomás és tehermentesítés váltakozásával a vénák edződnek. A testre gyakorolt nyomással javul a belső szervek vérkeringése, így megnövekszik az oxigénfelvétel és több vizelet választódik ki. A bőrön keresztül kiszívja a szervezetből a méreganyagokat, megköti és semlegesíti őket. Ezért az agyagborogatás az ízületi betegségeknél is csodálatos gyógyulást eredményezhet.

AZ AGYAGPAKOLÁS KÜLSŐLEG A KÖVETKEZŐ PROBLÉMÁKNÁL ALKALMAZHATÓ:
ízületi fájdalmak / ízületi gyulladások / köszvényes reumatikus problémák / ficamok / ízületi duzzanatok / zúzódások , húzódások / porckorongsérv / ideggyulladások és fájdalmak / cellulit-narancsbőr.

Az agyagpakolás 1-2 naponta ismételhető, de heveny gyulladásoknál akár naponta 2-3 alkalommal is felhelyezhető