Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Iszap masszázs

2014.11.01

 

 Bármely kultúrában megtalálható, ősi gyógymódok egyikeként a föld anyagainak felhasználása.

Mindenbőr és hajtípusra alkalmazható. 
Az iszap összességében segíti a bőr és a szervezet teljes regenerálódását, megteremti meg a lehetőséget a külső és belső szépséghez .

Holt-tengeri iszap - a természet ajándéka

A Holt-tengerből származó só és iszap egyaránt népszerű gyógytermékek forrása. Számos tudományos kutatás igazolta gyógyhatásukat. Az iszap a nyugati oldalon levő hegyekből a tengerbe lehordott üledékes agyagréteg eróziója révén keletkezett, melynek során, évezredeken át magába szívta a tengervíz tápláló ásványi anyagok nagy részét.

A Holt-tengeri iszap kiválóan alkalmas allergiás bőrelváltozások kezelésére. Az iszapkúra áldásos hatásait dicsőítik az akne, ekcéma és psoriasis, azaz pikkelysömör kezelésében.

Több internetes fórumon kering az alábbi leírás: "Az akne csúcspontján a 2. fürdés után 21 pattanás láthatatlanul eltűnt az arcomról. Nem hittem el, hogy ez megtörténhet. Azóta a Holt-tengeri iszap használatával bőröm olyan, mint 12 éves koromban."Magunk is megerősíthetjük fentieket. A Holt-tengeri iszap és fürdő hatására bőrünk simává és selymessé vált, körmeink - a fürdés után - olyan vékonyak és puhák lettek, mint amilyen a pár hetes babáké.

 A pikkelysömör gyógyításáról csodákat mesélnek. Stressz hatására fokozott mértékben jelennek meg a psoriasis tünetei, melyek a bőr vörös, pikkelyes hámlásával járnak. A Holt-tengeri iszap és fürdősó a pikkelyek leválasztásával és a sebgyógyulás gyorsításával fejti ki gyógyhatását. Ehhez hozzájárul a helyszíni kúra során a napfény, a nyugalom, a szép táj és a többi gyógyuló beteg látványa.

A Holt-tengeri iszapkúra javítja a keringést, csökkenti az izomfeszültséget. Számos egyéb bőrbetegség (atopiás dermatitis), reumás betegségek, asthma, légzőszervi betegségek, magas vérnyomás, ishaemiás szívbetegség, bélgyulladások, stb.) gyógyítására kíváló. 

Az ozmózishatás (koncentráció különbsége) miatt a mélyebb rétegekben levő vizet a Holt-tengeri iszap a bőr felszínére húzza, az ízületekben felgyülemlett folyadék fokozatosan eltávozik, megszűnik a fájdalom és a merevség.  A magas bórtartalom következtében az izmok és idegek teljesen ellazulnak. A Holt-tengeri  iszappakolás csonttörés utáni regenerálódás, izomhúzódások, zúzódások, valamint méregtelenítő kúrák esetén is alkalmazható.

Javallatok:
Mozgásszervi betegségek (spondylosis, spondylarthrosis, discopatia)
Krónikus gerincbetegségek
Végtagizületek degeneratív elváltozásai
Myalgiák (izomlazítás céljából)
Sérülések, műtétek utáni állapotok utókezelése (kontraktúrák kezelése, izomlazítás)
Nőgyógyászati betegségek (krónikus kismedencei gyulladások, meddőség)
Bőrgyógyászati betegségek (pikkelysömör)
Ellenjavallatok:
Akut gyulladásos állapotok
Lokális bőrelváltozások, hámhiányok (lábszárfekély)
Akut traumás állapotok
Fertőző betegségek (orbánc)
Visszérgyulladás, trombózis
Szív-, érbetegségek,magas vérnyomás
Terhesség
Lázas állapot
Daganatos megbetegedések
Idős korban az általános állapot függvényében