Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sómasszázs

2014.11.01

 

 

 

 

somassz.jpg

Nem minden só egyforma. Az általunk leginkább használt normál konyhasó finomított. Ez azt jelenti, hogy keresztül megy egy sor olyan tisztítási folyamaton, amely mélyen beleavatkozik anyagi szerkezetébe. Ezt pluszban még fehérítik is, hogy hófehér legyen. 

A konyhasó tehát egyáltalán nem az a tiszta só, amilyennek a reklámok beállítják. Rejtőzik benne egy sor tartósítószer és segédanyag. Például alumínium-hidroxid, amely a só megfelelő halmazállapotának megmaradásához kell. Az alumínium egy igen problémás adalékanyag, mivel ez lerakódhat az agyban. Az Egyesült Államokban nemrégen közzétettek egy elméletet, mely szerint az egyre nagyobb számban előforduló Alzheimer-kór is a csomagolt élelmiszerekben és az üdítőitalos dobozokban található alumínium nagy mennyiségű fogyasztásának számlájára írható.

A gond tehát abból adódik, hogy azon felül, hogy arra tanítanak minket, hogy sómentesen étkezzünk (pedig emlékszem, nagyapámmal a libazsíros kenyeret és az ahhoz fogyasztott paradicsomot is megsóztuk, mégsem voltak koleszterin problémáink!), még amit beviszünk szervezetünkbe, az sem tiszta nátrium-klorid. Ez pedig igenis nagyon sok bajt vonz maga után. Olyan betegségek írhatók számlájára, melyeket nem is gondolnánk:

- a sóhiány a szervezet elsavasodásához vezet, amely további betegségeket vonz maga után, például depresszió, rossz alvás, gombás fertőzések;

- szükség van csontjaink, izmaink, megfelelő erőnlétünk fenntartásához is a megfelelő mennyiségű és minőségű sóra, például a csontritkulás egyik oka lehet hiánya;

- szerepet játszik a vérnyomás szabályozásában, jótékony hatású emésztési problémáknál, cukorbetegségnél, asztmánál, felszakítja a lerakódásokat, elmeszesdést. Eltávolítja szervezetünkből a nehézfémeket. 

Az általunk sómasszázs során használt tiszta só a Himalája só. Több mint 80 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz eredeti formájában. Összetételében gyakorlatilag az emberi vérrel megegyező. Az "élet sója"-ként emlegetik. Kézzel bányásszák, majd napon szárítják és szintén kézzel válogatják, aprítják. 26%-os oldatát alkalmazhatjuk párologtatásra, inhalálásra, ivókúrára, gargalizálásra, száj- és fogápolásra. 

A masszázs során kétféle módon alkalmazzuk: először az általunk használt olajhoz keverve végezzük el a masszírozást, melynek során eltávolítjuk a felső, elhalt hámsejteket, miközben a só magas nyomelem és ásványi anyag tartalma felszívódik, így élénkítve a vérkeringést, sejt anyagcserét, faggyúműködést, majd kiegészítő terápiaként a masszázs végén egy sós "pakolást" viszünk fel a hátra, lábra, karra, "belepaskoljuk" a bőrbe, majd 15-20 percig hagyjuk hatni. Ennek során a bőr pórusai kitágulnak, a só értékes hatóanyagai beszivárognak a bőrbe, illetve a vákumhatás kiszívja a felhalmozott méreganyagokat.

Erős méregtelenítő, salaktalanító hatással van szervzetünkre, így saját tapasztalatból mondjuk, a végén úgy érzi, új bőrt kapott!