Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Testfestés

2014.11.01

 

esk_v_i_hl.jpg

Csillámfestés:

Ideiglenes, kb. 1 hétig bőrön maradó testfestési forma, mely során a lemosott bőrre először egy vékony réteg extra bőrbarát ragasztó kerül, erre pedig leginkább csillámpor, de selyempor, strasszkő, illetve egyéb díszek is rögzíthetők. Gyengébb minőségű csillám- és selyemporok alapanyaga és pigmentjei allergiát válthatnak ki. A csillámos testfestést vízálló, olajos alapú bőrbarát szerrel lehet eltávolítani (pl. levendulaolajjal). Tartósságát befolyásolja az, hogy mely testrészre készült a festés, mennyire dörzsölődik, mely évszakban viselhető, és hogy érintkezik-e olajos alapú szerekkel.

test10_origi.jpg

Testfestés:

A modern, vízbázisú arc- és testfestékek a kozmetikai előírásoknak megfelelő alap- és adalékanyagok felhasználásával készülnek. Nem mérgező, antiallergén festékek ezek, legtöbbjük vízzel egyszerűen eltávolítható. Kézzel, ecsettel, szintetikus vagy természetes szivaccsal viszem fel a bőrre.

arcfestes.jpg

Arcfestés: 

Az arcfestés ősi idők óta alkalmazott varázslási módszer, melyet a vadászati és harci sikerek érdekében használtak már az őskorban is. A törzsi kultúrákban még mindig népszerű ez a fajta varázslás. A nyugati társadalmakban a 6o-as években terjedt el, amikor a hippi mozgalmak fiatal női követői előszeretettel festettek virágokat, és háború-ellenes szimbólumokat az arcukra.

Vannak speciális vizes alapú kozmetikai festékek, melyek bevizsgált és bőrre engedélyezett alapanyagokból készülnek.Csak ilyet használok!!!!

ajkak.jpg

 A tempera, filctoll, grafit ceruza, akril, vagy vízfestékek nem használhatók bőrön. Azok a festékek, melyek nem kifejezetten bőrre való felhasználás céljából készültek, viszketéssel, kiütéssel vagy súlyosabb tünettel járó allergiás reakciót okozhatnak.

 

 

 

A gyerekek többsége számára nagyon élvezetes más ember, kitalált figura vagy állat bőrébe bújni az által, hogy arcfestést viselnek.